26 Jan 2012

Header Hover (Menggunakan 2 Header)

Assalamualaikum .
Tuto datang kembali !! Rindu betol nak wat entri fasal tuto ni kan . Saja je nak wat tuto ni sebab bosan . Facebook, takde yang datang nak menghilangkan rasa bosan, twitter, lagilah bosan, blog kalau nak hilangkan bosan kena wat entri . HUHUHU ..
Header Hover :

1st :
2.nd : (selepas cursor dilalukan)
Korang nak wat gak ? Boleh .. Siapa yang nak larang korang wat benda simple ni ? Korang kene wat 2 header yang berbeza baru lah nampak effect hover nya kan ? Kalau korang nak wat header baru , pergi tukar kat sini dulu ...


Pastikan korang letak 1st header dahulu...

2. Dashboard - Design - Edit Html
3. Cari kod ni...

#header h1 {
Kalau tak jumpa, cari kod ni pulak ...

 h1.title {
4. Paste kod dibawah ini di atas kod tadi...

 #header:hover {background: url(URL HEADER HOVER );
}
5. Upload header korang kat imgur . Lepas habis download, copy yang Direct Link (email & IM) ..

Selesai . Senag je kan ?

2 comments:

wahab hidayat said...

apa maksudnya header hover???
thank

Nadia said...

cuba awak lalukan cursor kat header sy tu . dh jadi lain header tu kan ? tu maksudnya header hover (bertukar)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...