31 Dec 2011

Happy New Year

Assalamualaikum .
Selamat tahun baru 2012 ! Huh . Excited kan ? cepat betol masa berlalu. pejam celik - pejam celik dah masuk lembaran baru . Skang ni, 4 hari lagi nak sekolah . Dah ready ke tak ni ?

Tadi, Nadia lagi lihat bunga api . Cantek . Korang ada lihat tak ? Alaa . Ruginyer ... Happy New Year And Happy Birthday To Whose That Born On First January .. Panjang betol wish aku tu. Huhuhu . Tahun ni, Nadia bersekolah di SMK Kampung Nangka . Dulu (2011), di SK Abang Ali. Tahun ni, Nadia ada azam baru. Bak kata orang, "Tahun baru, azam baru"

Ringkas jer entri ni . Nadia taknak membebel si setiap entri kerna Nadia masih teringatkan gambar yang ada pada entri >> INI <<

Erm, ini entri pertama pada tahun 2012 .

Aku Inginkan Ipad 2

Assalamualaikum..
Jom.. Jom.. Jom.. Eh, banyak betol word jom aku tu . Nak gi mana kita ni haa ? Oh, baru Nadia teringat. Nadia nak ajak korang baca entri ni bersama. Jom baca ! Agaknya ada apa neyy ? Tak pernah pon Nadia ter'jom-jom' kat mana-mana entri. Nak pergi jomheboh ke ?

Haa.. Korang lihat pic bawah ni. Nadia teringin sangat nak beli ni. Korang pon ada minat nak bli ni gak kan ? Andai result UPSR Nadia dapat 5A, pasti benda tu terus ke tangan Nadia. Tapi takpe, PMR dan SPM sedang menunggu.




Lirik Lagu Untuk Mencintaimu By Seventeen

Assalamualaikum .

Hari ni, tiba - tiba jer Nadia nak share kan lirik lagu untuk mencintaimu by seventeen . Jom lagu sama-sama . Tak pernah dengar lagu tu ? Alaa . Ni lagu Biar mimpi sampai ke bintang . Lagu blog Nadia la ..

apa yang harus aku lakukan
untuk membuat kau mencintaiku
segala upaya tlah kulakukan untukmu

apa yang harus aku temukan
untuk membuat kau menyayangiku
inilah aku yang memilih kau untukku
reff:
karna aku mencintaimu
dan hatiku hanya untukmu
tak akan menyerah
dan takkan berhenti mencintaimu
ku berjuang dalam hidupku
untuk selalu memilikimu
seumur hidupku, setulus hatiku
hanya untukmu
repeat reff
seumur hidupku, setulus hatiku
ooohhhh


30 Dec 2011

Tukar Background Blog

Assalamualaikum..
Oh . Tiba-tiba pulak rasanya Nadia nak buat tuto ni . Hari tu, Nadia kata Nadia tak suka buat tutorials kan ? Haa . Nadia rasa, lebih baik Nadia buat tutorials untuk new bloggers yang tak taw nak tukar background kat Template Designer . Terdetik kat hati Nadia, kalau aku tak wat tuto, tentu blog aku tak laku seposen pon !  

1. Dashboard - Design - Template Designer ..
Tak taw kat mana template designer ? Sini...


2. Tekan background

3. Tekan yang kat background image tu,  kemudian tekan upload image ..
4. Pilih la gambar background yang korang suka . Kemuadian tekan done . Pastu korang preview .
5. Selesai ? Tekan Aply To Blog .. Then, korang tunggu jer ada word yang muncul seperti "Template Applied"
6. Pastu, tekan view blog dan korang dapat background yang comel ...

Nadia ada kasi background yang comel kat sini . Diharap korang suka . Kalau tak suka, boleh cari sendiri .


Kalau nak banyak lagi background , cari di sini

Kalau nak ambek gambar background tu, highlight dulu gambar tu, then tekan CTRL + F >

29 Dec 2011

Nape Tak Update Lagi ?

Assalamualaikum.
Beku dah otak !

Eh . Entri blog sape yang tak update lagi ni ? Blog korang ye .. Nape haa ? Tak ada idea nak update ? Ni Nadia pon tak ada idea nak update apa. Pastu, Nadia terfikir pulak. Lebih baek Nadia update ni.. supaya korang akan update blog korang setiap hari. Kalau oada manusia yang datang blog korang setiap hari, tentu dorang bosan dok baca entri yang sama kat home tu. So, takde pendatang blog lagi la korang . Muahaha..

So, kalau nak update blog supaya takda makhluk yang mula bosan, korang cari lah kat google. Cari apa yang korang suka, berita kejam ! benda-benda kreatif dan letakkannya kat dalam blog. Tapi yang paling penting sekali korang kena cari bahan perhatian dorang !

Nadia dapat idea update ni bukan dari google ea . Tak semuanya dari google. Dari pemikiran kita juga kan ? Entri ni lah yang Nadia fikirkan dari tadi.. Tadi, Nadia kata dalam hati ...

Eh ?! Nak update ape hari ni ea ? Takkan lah biarkan entri lama tu melekat jer di page home ?
 Pastu terbayang la suda entri ni !

Semoga korang dapat update blog korang setiap hari .

Kalau tak dapat gak, kasi biar dapat ...

26 Dec 2011

To All Bloggers ...

Assalamualaikum..
Hai bloggers2 sekalian . Maaf , lama betol Nadia tak update blog ni . Agaknyer , Nadia nak citer ape kat korang eh ? Ada berita gempak agaknya ... Hee ~ Tak segempak mana pon ...

Dekat cney , Nadia nak kasi tawu sama korang ... Kalau korang syiokk jer ikot tutorial kat blog orang laen , Korang pasti nak tawu kan , yang tuto tak de credit kepada sesape tu, dorang dapat dari mana ? kot2 lah ada ratusan tutorial .. kalau nak tahu , lihat kod kat bawah ni ....

Kod Like Fanpage Sebelum Enter Blog
(ni kod kat blog Nadia Sweet Diary)

<!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code Start --> <script type='text/javascript'>KNFBFansPRO=&quot;Nadia_SweetDiary&quot;</script> <link href='http://kakinetwork.com/sources/fbfans-pro/kakiblogger.css' rel='stylesheet' type='text/css'/> <script src='http://yourjavascript.com/0143115100/jquery.js' type='text/javascript'/> <script src='http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1' type='text/javascript'/> <script src='http://yourjavascript.com/5400531110/likeboxfbfan-pro.js' type='text/javascript'/> <script language='javascript'> $(document).ready(function() { $(&#39;body&#39;).KNFBFansPRO( { url: &quot; http://www.facebook.com/pages/Nadia_Sweet_Diary/214565988616288&quot;, tunggu: 15, wait: 1440, tutup: false } ); }); </script> <div id='fbtpdiv'/> <!-- KakiNetwork.Com Likebox Pro FBFan Code End -->
Korang nampak tak yang Nadia underline-kan warna pink tuh ? korang copy link tu dan buka page tuh ... Mana lah tahu ada tutorials kan ? Kod seterusnya...

Kod Link Warna Pelangi


<script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">/*********************************************** * Script edited by Ynn at http://fwzynn.blogspot.com/* Please keep this notice intact***********************************************/ </script>
Nampak tak ? Dari situ lah kekantoian dorang cari dari mane tuto tu datang ... Mereka buat2 muka slamber jer tak nak credit .... Asyik dok diam jer .. cm ni...

Eh ? Nak doodle cm Nadia gak ? >> KLIK SINI <<

25 Dec 2011

Doodle Bermain Laptop

Assalamualaikum..
Haa , Tentu korang dah baca kat Entri Ni kan ? Seperti yang korang mahukan .. Nadia ada serve doodle yang comel2 .. Hee ~


http://4.bp.blogspot.com/-hDb32uVejUo/TvlpPCWDbUI/AAAAAAAAAEI/mXRoROvTKIk/s1600/doodle+1.png
http://3.bp.blogspot.com/-PMSlDIeQrk4/Tvlph_2IftI/AAAAAAAAAEU/eNOU0fQO-QY/s1600/doodle+2.png
http://2.bp.blogspot.com/-xnMpvMuvHpw/Tvlpyfr5TII/AAAAAAAAAEg/avkrgw-vD_0/s1600/doodle+3.png

 http://4.bp.blogspot.com/-9u_pTvx9kR4/TvlqAJj-1eI/AAAAAAAAAEs/08sNp21qwUg/s1600/doodle+4.png
 http://2.bp.blogspot.com/-EYibsn0Q2r4/TvlqOdKCfAI/AAAAAAAAAE4/K8l5-wcRUHk/s1600/doodle+5.png
http://1.bp.blogspot.com/-bZVGwTeSuww/TvlqfgiRj8I/AAAAAAAAAFE/Mezp26gzSfU/s1600/doodle+6.png
http://3.bp.blogspot.com/-CMYtf5msSKg/TvlqsCXs_FI/AAAAAAAAAFQ/cyQChWnvV5A/s1600/doodle+7.png
http://4.bp.blogspot.com/-qsQt0n2iUuw/Tvlq5g5tQ6I/AAAAAAAAAFc/nxvGoTayVqc/s1600/doodle+8.png
 http://4.bp.blogspot.com/-gbeMxdjdUKM/TvlrGeQXEQI/AAAAAAAAAFo/BZavn4JmGuQ/s1600/doodle+9.png
http://3.bp.blogspot.com/-PArHNKG2IYI/TvlrSQnGMbI/AAAAAAAAAF0/jtfQSs4DF80/s1600/doodle+10.png
http://1.bp.blogspot.com/-ZHKgzQzWt3w/TvlrlDDt4SI/AAAAAAAAAGA/a44Awcs0UnY/s1600/doodle+11.png
http://2.bp.blogspot.com/-ky4KZqi2Hbk/Tvlrw1Y9MEI/AAAAAAAAAGM/762FSqrXEVg/s1600/doodle+12.png
Wahh ! Bukan main banyak doodles yang Nadia kasi kat korang. Ni la . Budak yang rajin buat doodles ... Keh keh keh... =)

24 Dec 2011

Aku Dah Pandai Buat Doodles

Assalamualaikum (^_^)
Wahh ! cantek face kau tu Nadia . Hee ~ memang lah . sebab , Hari ni, Hari pertama Nadia dapat buat doodles dengan betol . Nadia gunakan PainTool SAI Ver.1 . Erm , korang nak lihat tak hasil karya doodle Nadia ? Jom lihat . Kalau suka, boleh ambek, kalau tak suka, boleh puji . HAHA....


http://4.bp.blogspot.com/-k4zxhdYMJac/TvXHzV4M0II/AAAAAAAAACE/Zk3pSYgKqR8/s1600/doodle+nadia+1.png
http://4.bp.blogspot.com/-K5jtjE40nYw/TvXIGTugfvI/AAAAAAAAACQ/VXqjwDZG_Og/s1600/doodle+nadia+2.png 
http://1.bp.blogspot.com/-adO6xC1KwZU/TvXIVHztQvI/AAAAAAAAACc/5_WO3s1_Pcs/s1600/doodle+nadia+3.png 
http://2.bp.blogspot.com/-h13PPcbBX30/TvXIyQ0rksI/AAAAAAAAACo/DDLciCKSBqk/s1600/doodle+nadia+4.png 

22 Dec 2011

Happy Birthday To My Mother

Assalamualaikum

Hari tu , Kita kat ENTRI INI . Skang , kita tertemu di sini . Hari ni, Hari jadi mama Nadia . Bukan main dekat birthday mama sama c zunika kan ? Nadia pon nak jugak . urm ...

Apa2 pun, Nadia nak wish kat mama semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu oleh Allah S.W.T... Tahun ni, umur mama Nadia dah masuk 42 tahun . Waa ~ Tak lama lagi tua lah tu... Errk ? Sorry mama ... Hee ~ main - main jer tadi ..

Sblom tu, Nadia nak mintak maaf sama mama sebab Nadia xkasi hadiah buat mama. Tapi, kakak dah belikan mama kek coklat. Tu pun dah cukup . Sebab , time cuti sekolah ni Nadia mana ada duit nak belikan mama hadiah . Semoga mama happy selalu eyh ?

Sorry .. Nadia nak undur diri dulu .. Entri Nadia memang ringkas....

19 Dec 2011

Kalau nak blogwalking , kena ...

Assalamualaikum..

Hari ni , Nadia nak kasi tawu sama korang , kalau nak blogwalking kat blog , korang kena lah ikot cm kat bawah ni . kalau tak , para bloggers takkan follow korang balek . Sebab , pernah kat blog Nadia ada blogwalkers yang kata "singgah sini" .. Jadi , Nadia rasa takde mood Nadia nak follow dia krna dia takde pon kata yang dia dah follow kan ? Dia mawu singgah je kan ? Ada jugak yg kata  , done follow you .. Follow me back ,, tapi , takde pon kat followers gambar dia ?

1. Kalau nak blogwalking, tulis lah ayat cantek2 cket kat shoutmix tu ..

Yang tak sedap dipandang :
1. Done follow you , follow me back
2. Singgah sini jap .
3. Nice blog . Follow saya eh ..
4. Ada error lah , tak dapat nak follow . follow me :)

Yang sedap dipandang :
1. Wah , cantek betol ur blog laa . btw, follow me coz i'm done follow you..
2. Blogwalking here . ur blog nice than mine . follow me ya . done following you .

Tu lah baru betol . kalau ada word cm tu lagi , Nadia takkan follow orang tu ..

18 Dec 2011

Happy Birthday To Zunika

Assalamualaikum .

Hari ni hari jadi Zunika... Tak kenal ? Ye, memang patop pon korang tak kenal... Sebab dia satu kelas sama Nadia dari tahun 4 sampai tahun 6 . Dia tu ada blog >> KLIK SINI << Kesian Nadia lihat blog dia tu . Kurang betol widget dia. Hari ni kan birthday dia,, apa salahnya korang follow dia ?

Untuk hari yang special sangat bagi si zunika ni, yang paling utama Nadia nak wish ialah semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Tahun ni, umur dia dah masuk 12 tahun. End year pulak tu. Nadia dah beri dia hadiah dua hari yang lepas. Awal betol kan Nadia kasi dia hadiah ? Baguslah kalau dia suka :) Hadiah tu kebetulan Nadia terjumpa di Farley Supermarket

Oh . terlupa pulak Nadia nak nyanyikan lagu happy birthday untuk dia. Meh la lagu sama-sama . Suara Nadia ni bukannya secantik mana pon ..

Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi
Selamat Hari Jadi Zunika
Selamat Hari Jadi..

Bukannya selalu pon Nadia beri dia hadiah . Nadia kasi dia hadiah diary 2012 . Nadia kasi hadiah tu kepada dia sebab tahun depan kan kitaorang nak masuk tingkatan 1. So, manalah tawu ada peristiwa manis... bertemu rakan baru pulak tu..


Nape Aku Ada Blog Baru ?

Assalamualaikum .


Hari ni , hari bertuah Nadia sebab Nadia dapat blog baru . Tapi , mungkin title entri ni jadi persoalan kepada korang jugak kan nape Nadia ada blog baru. Ni second blog . Jemput singgah ke blog Nadia yang pertama .

Haa . tawu kan blog tu ? Dah kenal kan ? Kalau dah kenal tu , jangan terus melekat jer kat blog baru Nadia ni. Oh , terlupa pulak Nadia yang ini entri pertama yang berada dalam blog Nadia . Congratz to me . Hee ~ sapelah yang nak ucapkan tahniah kepada Nadia selain myself ?

Eh , Nadia , Nape kau ada blog baru hah ? Blog lama kau tu tak kene layan lagi ke ? Atau , ada musuh kau dalam tu ? 

Taklah . Nadia ada blog baru ni sebab suka-suka jer . Lagipun , kalau Nadia log in ke blog lama Nadia , tentu fikiran Nadia terfikir , "Nak wat entri tuto apa hari ni erk ?" . Sebab , blog Nadia Sweet Diary tu , Nadia utamakan tutorials . Kat blog ni, Nadia tak kasi apa-apa tutorials . Nadia just nak sharekan kat korang blog sape yang ada tuto .

Nanti lapanglah fikiran Nadia kalau tak terfikirkan tutorials lagi . Pening kepala Nadia . 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...