30 Dec 2011

Tukar Background Blog

Assalamualaikum..
Oh . Tiba-tiba pulak rasanya Nadia nak buat tuto ni . Hari tu, Nadia kata Nadia tak suka buat tutorials kan ? Haa . Nadia rasa, lebih baik Nadia buat tutorials untuk new bloggers yang tak taw nak tukar background kat Template Designer . Terdetik kat hati Nadia, kalau aku tak wat tuto, tentu blog aku tak laku seposen pon !  

1. Dashboard - Design - Template Designer ..
Tak taw kat mana template designer ? Sini...


2. Tekan background

3. Tekan yang kat background image tu,  kemudian tekan upload image ..
4. Pilih la gambar background yang korang suka . Kemuadian tekan done . Pastu korang preview .
5. Selesai ? Tekan Aply To Blog .. Then, korang tunggu jer ada word yang muncul seperti "Template Applied"
6. Pastu, tekan view blog dan korang dapat background yang comel ...

Nadia ada kasi background yang comel kat sini . Diharap korang suka . Kalau tak suka, boleh cari sendiri .


Kalau nak banyak lagi background , cari di sini

Kalau nak ambek gambar background tu, highlight dulu gambar tu, then tekan CTRL + F >

4 comments:

eyza said...

nadia , nape ea background ney dy tak jd pon .stiLL jugak dgn background lm e ?

Nadia said...

mungkin awk guna double background kan ? cuba awk check .

eyza mieza said...

nadia , macam mane nk buang double background tu ?

Nadia said...

@eyza mieza

cuba awak klik sini ---> [Tutorial : Tukar Background Part 2] kalau dapat inform kat Nadia taw !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...